Skip to Main Content
Minua kiinnostavat

Liian moni kärsii painehaavoista, jotka oltaisiin voitu välttää.
Tämän tulisi muuttua.

Lataa esite painehavojen ennaltaehkäisystä

hidden1hidden2
Mölnlycke – kumppanisi painehaavojen ennaltaehkäisyyn

Painehaavat ovat kasvava ongelma, ja niiden vaikutukset näkyvät käytännössä kaikkialla terveydenhuollossa. Sairaalaperäiset painehaavat ja -vauriot kuormittavat potilaita merkittävästi ja niiden hoidosta on tulossa yhä kalliimpaa . Budjetteja kuitenkin leikataan ja haavanhoidon materiaaleja karsitaan jatkuvasti, mikä tekee sairaalaperäisten painehaavojen ja -vaurioiden hoidosta entistä vaikeampaa. Paine laatutuotteiden vaihtamisesta edullisempiin voi olla jopa uhka asianmukaiselle potilashoidolle. 

hidden1hidden2
Uusi RCT- tutkimus, Belgian KCE instituutilta
hidden1hidden2
hidden1hidden2

Tavoitteena oli tarkastella, onko monikerroksinen silikonivaahtosidos kustannustehokas ennaltaehkäisevänä lisähoitona verrattuna painehaavojen ennaltaehkäisyn standardihoitoon painehaavojen ilmaantuvuuden vähentämiseksi korkean riskin potilailla.

  • Monikeskuksinen, RCT-menetelmällä toteutettu rinnakkaisryhmämuotoinen lääkinnällistä laitetta koskeva tutkimus, joka toteutettiin 8 sairaalassa Belgiassa
  • 1633 potilasta, 12,4 % potilaista teho-osastolta ja 87,5 % muilta osastoilta
  • Potilaat jaettiin satunnaisesti kolmeen tutkimushaaraan 1:1:1:1 -jaon perusteella
  • Hoidon enimmäiskesto oli 14 päivää

Kontrolliryhmä: Tavanomaiset painehaavojen ehkäisystrategiat sairaalan protokollan mukaisesti. Ei silikonikiinnitteisiä monikerrossidoksia.

Koe-/hoitoryhmä: tavanomaiset ennaltaehkäisystrategiat PLUS silikonikiinnitteiset vaahtosidokset, kuten Mepilex® Border-, Mepilex® Border Sacrum- ja Mepilex® Border Heel -sidokset (Mölnlycke Health Care), jotka käytettiin isomman trokanterin, ristiluun ja kantapäiden alueille.

Lue koko artikkeli              Tiivistelmä

RCT-tutkimus

hidden1hidden2

Painehaavat aiheuttavat turhaa kipua ja kustannuksia

hidden1hidden2
hidden1hidden2
Kansainvälinen STOP painehaavoille-päivä 16.11.

Liian moni kärsii painehaavoista, jotka olisi voitu välttää. Kuinka voimme yhdessä ennaltaehkäistä painehaavoja? Kansainvälinen STOP painehaavoille päivä pyrkii lisäämään tietoisuutta painehaavoista. Ole mukana päivää ja päivitä osaamistasi ilmaisten verkkokurssiemme avulla. 

Verkkokurssit

hidden1hidden2
Lue Eskon tarina

Esko, 66v, on kärsinyt painehaavoista viimeiset 10 vuotta ja käynyt läpi viisi isoa painehaavaleikkausta. Onnettomuuden jälkeen painehaavoista oli varoitettu ja Esko selvisi 20 vuotta ilman painehaavoja kunnes ensimmäinen painehaava iski. Nyt Esko haluaa lisätä tietoisuutta painehaavoista terveydenhuollon ja potilaiden keskuudessa. Tutustu Eskon tarinaan. 

Lue tarina

hidden1hidden2
hidden1hidden2

Tutkimustulokset tukevat muutosta

Mepilex Borderista on yli 100 tutkimustulosta  mukaan lukien useita satunnaistettuja kontrolloituja tutkimuksia, jotka osoittavat sidosten vaikutuksen painehaavojen ehkäisyyn eri olosuhteissa           . Sidoksia tulee käyttää osana hoitosuunnitelmaa, jossa tarkastetaan säännöllisesti painehaavalle altis kohta. 

Mepilex Border sidoksilla on enemmän korkeatasoista näyttöä niiden tehokkuudesta painehaavojen ennaltaehkäisyssä kuin kilpailevilla monikerroksisilla vaahtosidoksilla yhteensä  .

hidden1hidden2
hidden1hidden2
hidden1hidden2

Turhaa kipua ja tarpeettomia kustannuksia 

Painehaavojen ennaltaehkäisyn puute voi pidentää hoitojaksoa ja kasvattaa tarpeettomia kuluja pitkällä aikavälillä. Laadukkaiden tuotteiden ja näyttöön perustuvien ohjeiden avulla painehaavojen ehkäisyllä on merkittäviä terveystaloudellisia vaikutuksia. Kuuntele lisää Jan Kottnerin kertomana. 

 

hidden1hidden2

Tuloksia yli 1 miljoonan kohorttitutkimuksesta

William Padulan, Johns Hopkins Bloomberg School of Publich Health (Baltimore, MD, USA), tekemässä tutkimuksessa, jossa tutkittiin raportoitavien sairaalojen painehaavojen tuloksia 38 akateemisessa lääketieteellisessä keskuksessa (AMC) kuuden vuoden aikana. Tutkimukseen osallistui 1, 03 miljoonaa korkean riskin potilasta, Mepilex Borderin käyttö vähensi vaikeiden painehaavojen syntyä ja mahdollisti 100% sijoitetun pääoman takaisin tuoton yhdessä vuodessa . 

 
hidden1hidden2
Mölnlycke Advantage

Mölnlycke Advantage tarjoaa webinaareja, verkkokoulutusmoduuleja ja kliinistä näyttöä sekä viimeisintä tietoa parhaista käytännöistä, teknologioista ja hoidoista. Sen on tarkoitus auttaa sinua kehittämään osaamistasi ja toimintaasi.

hidden1hidden2

Kokonaisvaltainen ratkaisu painehaavoihin liittyviin tarpeisiin aina toimivaksi todistetusta ennaltaehkäisystä tehokkaaseen hoitoon

hidden1hidden2
hidden1hidden2
hidden1hidden2

 

 

'Viitteet'