Skip to Main Content
hidden1hidden2
hidden1hidden2

Kokonaisvaltainen lähestymistapa haavojen hoitoon ja ennaltaehkäisyyn

 
Haavainfektio voi aiheuttaa kipua, turhaa stressiä ja usein pitkittää haavan paranemisesta. Haavainfektion diagnosointi ja hoito voi aiheuttaa ajoittain haasteita terveydenhuollon ammattilaisille  .  Se on usein kroonisten haavojen paranemisen ongelma. Mikäli haavaa ei hoideta, voi siitä tulla jopa hengenvaarallinen. Kroonisissa haavoissa infektion huomaaminen on haastavampaa kuin akuuteissa haavoissa biofilmin takia. Biofilmin hallinta onkin erittäin tärkeää kroonisten haavojen hoidossa.  

Hoito ja ennaltaehkäisy

'Kokonaisvaltainen lähestymistapa haavainfektioon on edelleen tärkeää niin ennaltaehkäisyssä, diagnosoinnissa ja hoidossa. Tämä on erityisen tärkeää antibioottiresistenssin lisääntymisen takia. ', IWII:n mukaan (International Wound Infection Institute).  

Tehokas infektoituneen haavan hoito koostuu seuraavista asioista:   
  • Infektion diagnosointi ja haavatyypin mukainen hoito
  • Haavan mikrobikuormituksen vähentäminen
  • Puhdas työympäristö ja aiheesta kouluttaminen
Mölnlyckellä tavoitteemme on tukea kokonaisvaltaista haavanhoitoa saavuttaaksemme parhaan hoitotuloksen.  Lue lisää infektoituneiden haavojen hoidon ratkaisuistamme tältä sivulta. 
hidden1hidden2
hidden1hidden2

Puhdistaminen käyttäen Granudacyniä

Step 2

Puhdistaminen käyttäen Granudacynia

Infektion hoitoon ja ennaltaehkäisyyn, suositellaan haavan puhdistamista perusteellisesti jokaisen sidoksen vaihdon yhteydessä. Tämä on tärkeämpää kuin haavan rasvaaminen  .

Granudacyn® on huuhteluliuos ja hydrogeeli akuuttien, kroonisten ja kontaminoituneiden haavojen sekä ensimmäisen ja toisen asteen palovammojen puhdistukseen ja kosteutukseen. Hypokloorihappo (HOCl) varmistaa turvallisen säilytyksen ja tekee Granudacynista luotettavan haavan huuhteluratkaisun.
hidden1hidden2

1-a.png

Suojaa tutkitusti infektiolta ja pienentää mikrobikuormitusta 

Tiedämme, että haastavien haavojen hoidossa mitään ei voi jättää sattuman varaan. Sen vuoksi tarjoamme aina vahvan näytön tukemaan hopeasidostemme käyttöä.

2-a.pngVähemmän kipua ja stressiä – muutenkin kuin sidosta vaihdettaessa

Vain Mölnlycke® -sidoksissa hopean teho yhdistyy  Safetac® -teknologiaan, jonka on osoitettu vähentävän potilaiden kipua ja haavaan kohdistuvia vaurioita   .

3-a.pngKustannustehokas hoito

Nopeampi paraneminen, lyhyempi sairaalahoito, vähemmän sidoksen vaihtoja, pienempi sidoksen vaihtoon liittyvän kipulääkityksen tarve ja pienempi mikrobikuormitus      .

Antimikrobisten sidosten hyödyt 

Tiedämme, että antibioottiresistanssi on globaali ongelma. Sen vuoksi monet terveydenhuollon ammattilaiset suosittelevat nykyään antibioottiresistanssin torjunnan noudattamista   Käytäntö, jolla edistetään antibioottien vastuullista käyttöä ja turvallisten, tehokkaiden vaihtoehtoisten haavanhoitomenetelmien kehittämistä.
Tutkimuksissa on todettu, että antimikrobisten sidosten kaltaiset antiseptiset tuotteet ovat sekä tehokkaita että nopeavaikutteisia   –  ja että riski resistenssin kehittymisestä antimikrobisille sidoksille on pienempi kuin antibioottien liikakäytön vaarat  .
Tutkimukset tukevat hopean käyttöä haavanhoidossa huomattavasti enemmän kuin mitä yleisesti ajatellaan. Selektiivisesti käytettynä hopea tarjoaa antimikrobisen vaikutuksen lisäksi parempaa elämänlaatua ja hyvän kustannustehokkuuden.

Milloin kannattaa valita hopeasidos

Uskomme, että antimikrobisten sidostemme tärkeimpiä tehtäviä ovat: 
hidden1hidden2
hidden1hidden2
Aiheeseen liittyvät webinaarit
hidden1hidden2
hidden1hidden2
hidden1hidden2

'Viitteet'

Mölnlycke Sulje

Terveydenhuollon ammattilainen

Tällä sivulla olevat tiedot on tarkoitettu ainoastaan terveydenhuollon ammattilaisille. Merkitsemällä rastin ruutuun vahvistatte, että olette terveydenhuollon ammattilainen.