Skip to Main Content
Minua kiinnostavat

Leikkaussalitoimintaa tehostamassa

Aika- ja kustannuspaineet koettelevat terveydenhuoltoa, mutta leikkaussalitoiminnan tehostamiseen on monia mahdollisuuksia.

Kirurgeja leikkaussalissa
Leikkaussalitoimintaa tehostamassa

Terveydenhuollon kiristyneen talouden vuoksi leikkaussalitoimintaa pyritään nyt tehostamaan – laadusta ja turvallisuudesta tinkimättä.

Kliinikoiden mukaan toimenpiteiden valmistelu ja jälkien siivous vievät leikkaussalitoiminnassa eniten aikaa ja rahaa.

Resursseja syövät myös muut haasteet:

  • toimenpiteiden lisääntyminen
  • monimutkaiset hankintaprosessit
  • materiaalien hallinnan leikkaukset
  • henkilöstöpula
  • ylityökustannukset.

Leikkaussalitoiminnan haasteet

Uskomme, että toimintaa leikkaussalissa voidaan tehostaa merkittävästi vähentämällä tarvikkeiden käsittelyyn kuluvaa aikaa. Tavallisesti hoitajien pitää kerätä kaikki tarvikkeet varastosta ja valmistella ne ennen jokaista toimenpidettä. Myös muut työtehtävät, kuten inventointi, tilausten tekeminen, varastonhallinta ja kuljetukset, vaativat aikaa .

Koska terveydenhuollon ammattilaisilta kuluu paljon aikaa toimenpiteiden valmisteluun – joskus jopa 30 minuuttia   – leikkaussalien täyttä kapasiteettia ei pystytä hyödyntämään.

Kun henkilöstön aikaa kuluu pakkausten avaamiseen, käsittelyyn, varastointiin ja täydentämiseen, heillä on vähemmän aikaa toimenpiteiden suorittamiseen ja potilaiden hoitoon. Tämä aiheuttaa turhaa stressiä, joka voi johtaa työtyytyväisyyden heikentymiseen, mikä puolestaan hankaloittaa asiantuntevan henkilöstön rekrytointia ja sitouttamista.

'Viitteet'

Jaa sosiaalisessa mediassa

Ota yhteyttä
Valitse markkina-alue 

Valitse markkina-alue 

Mölnlycke Sulje

Terveydenhuollon ammattilainen

Tällä sivulla olevat tiedot on tarkoitettu ainoastaan terveydenhuollon ammattilaisille. Merkitsemällä rastin ruutuun vahvistatte, että olette terveydenhuollon ammattilainen.