Skip to Main Content
Minua kiinnostavat
hidden1hidden2

Ihon valmistelun tärkeys

Potilaan ihon valmistelu on ratkaisevaa leikkausalueen infektioiden ennaltaehkäisyn kannalta. Suosituksena on käyttää 2-prosenttista klooriheksidiiniglukonaattia ja 70-prosenttista isopropyylialkoholia ihon puhdistamiseen ennen leikkausta. Liuoksen ihanteellinen soveltuvuus ihon antiseptiseen käsittelyyn ennen leikkausta perustuu merkittävään näyttöön . Todisteet viittaavat siihen, että useimmat leikkausalueen infektioihin liittyvistä patogeeneista ovat peräisin potilaan omalta iholta . Ihon antiseptiseen käsittelyyn keskittyminen voi siis vaikuttaa merkittävästi infektiomääriin.

hidden1hidden2

Leikkausalueen infektioiden esiintyvyys

Tutkimukset ovat osoittaneet, että leikkausalueen infektioiden esiintyvyys vaihtelee sairaaloiden ja toimenpiteiden välillä . Kun esiintyvyysluvut ovat leikkaustiimien tiedossa, ne pystyvät ryhtymään toimenpiteisiin infektioiden vähentämiseksi. Leikkausalueen infektioita voidaan ehkäistä yksinkertaisten ja suhteellisen edullisten toimenpiteiden avulla .

hidden1hidden2

Johtajuus

Johtajuutta ei voi painottaa liikaa leikkausalueen infektoiden torjunnassa. Sairaalainfektioiden vähentämisen tärkeyttä on korostettava organisaation kaikilla tasoilla, ja keskeisten tekijöiden tulee johtaa infektioiden torjuntaan tähtääviä toimenpiteitä. Johto on ratkaisevassa asemassa, kun organisaatioon luodaan parhaita käytäntöjä edistävää kulttuuria, jossa sairaalainfektioiden ehkäisy on koko henkilöstön prioriteetti .

hidden1hidden2

Ihanteellista suojaa tarjoavat tuotteet ja ratkaisut

Mölnlycke Health Care haluaa luoda mahdollisimman turvallisia kertakäyttöisiä kirurgisia ratkaisuja potilaiden ja terveydenhuollon ammattilaisten parhaaksi. Infektioiden ennaltaehkäisy on kaiken toimintamme ytimessä, ja kehitämme jatkuvasti uusia tuotteita ja ratkaisuja, jotka suojaavat potilaita ja henkilöstöä entistä paremmin. Oikeiden tuotteiden valinta on tärkeää onnistuneen infektioiden hallinnan kannalta.

Biogel®-leikkauskäsineet

Biogel-leikkauskäsineissä on turvallisuutta parantava reiänpaljastusjärjestelmä. Jopa 97 % käsineiden rikkoutumisista havaitaan Biogel-reiänpaljastusjärjestelmän ansiosta. Tämä auttaa minimoimaan sekä potilaiden että terveydenhuollon ammattilaisten altistumisen veriteitse tarttuville patogeeneille, kuten HIV- ja hepatiittiviruksille. Biogel-leikkauskäsineiden reiättömyydestä kertova AQL-tulos on markkinoiden paras .

Kaksoiskäsineiden on osoitettu vähentävän henkilöstön ja potilaiden välisiä infektioita . Kaksoiskäsineitä suosittelevat esimerkiksi yhdysvaltalainen perioperatiivisten sairaanhoitajien yhdistys AORN (Association of Perioperative Registered Nurses) ja englantilainen kirurgien ammattiyhdistys RCS (Royal College of Surgeons of England). Tutkimukset ovat osoittaneet, että yksiä leikkauskäsineitä käytettäessä havaittiin rikkoutumisista huolestuttavasti vain 37 %. Reiänpaljastusjärjestelmällä varustettuja Biogel-leikkauskäsineitä käytettäessä rikkoutumisista havaittiin sen sijaan 87 %. Päällyskäsineiden käyttäminen vähentää merkittävästi aluskäsineiden rikkoutumista: yksistä käsineistä rikkoutui 34,7 %, mutta kaksoiskäsineiden aluskäsineistä vain 3,8 %   .

Tutustu leikkauskäsineiden valikoimaan

BARRIER®-työvaatteet

BARRIER-työvaatevalikoima sisältää useita mukavuus- ja suojaustasoja ja erilaisia yhdistelmiä monenlaisiin toimenpiteisiin. BARRIER-leikkaustakit ovat toimenpidekohtaisia tuotteita, jotka on laskostettu helppoa aseptista pukemista varten. Leikkaustakkien on tarkoitus ehkäistä leikkaushaavan infektoitumista, mutta suojata myös leikkaustiimiä nestekontaminaatiolta. BARRIER-leikkaustakit tarjoavat eritasoista suojaa. Niiden joukosta löytyy sopiva vaihtoehto sekä leikkauksiin, joissa tarvitaan vain nesteitä hylkivää materiaalia, että runsaan nestealtistuksen toimenpiteisiin, joissa leikkaustakkien etuosan pitää olla vahvistettu ja hengittävä ja niissä on oltava läpäisemättömät hihat ja saumat. Kaikista vaativimpiin olosuhteisiin sopii kauttaaltaan läpäisemätön leikkaustakki. BARRIER-leikkaustakit ovat käytössä erittäin mukavia niiden hengittävyyden ja pehmeän materiaalin ansiosta.

Työvaatteiden käyttäminen auttaa takaamaan sekä potilaiden että terveydenhuollon ammattilaisten turvallisuuden. Laadukkaat kertakäyttöiset työvaatteet ja lämmittelytakit tarjoavat mukavuutta ja ovat varmasti puhtaita jokaisella käyttökerralla. Kertakäyttöiset työvaatteet edistävät infektoiden hallintaa sairaalassa . Puhdasilmapuvut luovat tehokkaan esteen infektioille ja vähentävät bakteereita sisältävien ihohiukkasten leviämistä henkilöstöstä ympäristöön   . Työvaatevalikoimamme sisältää myös päähineitä ja kasvonsuojia.

Tutustu työvaatteiden valikoimaan

BARRIER®-leikkauslakanat

Kaikki BARRIER-leikkauslakanat on suunniteltu parantamaan potilaiden turvallisuutta suojaamalla leikkausaluetta mikrobeilta. Läpäisemättömät materiaalit takaavat tehokkaan infektioiden hallinnan, ja imukykyisen materiaalin tai nesteenkeräyspussien avulla toteutettu nesteiden hallinta pitää työskentelyalueen kuivempana. Kaikki leikkauslakanat on taiteltu ihanteellinen aseptinen käsittely ja helppokäyttöisyys mielessä, mikä edistää osaltaan infektioiden hallintaa. BARRIER-tuotteisiin kuuluu myös erinomainen palvelu ja tuki, johon sisältyvät muun muassa käyttökoulutus ja organisaatiolle räätälöidyt toimitus- ja logistiikkaratkaisut. 

Tutustu leikkauslakanoiden valikoimaan

Antiseptiset HiBi®-pesuaineet

Mikro-organismit voivat olla lähtöisin käsistä tai levitä niiden välityksellä . HiBiScrub- ja HiBi Liquid Hand Rub+ -tuotteiden yhdistelmä tuhoaa ne välittömästi oikeaa tekniikkaa käytettäessä . Vaikutus voi kestää jopa 6 tuntia .

Potilaan iho on merkittävä kontaminaatiolähde   . Ihon mikrobikuormitusta onkin tärkeä vähentää, koska se pienentää infektioriskiä. Tämä tehdään yleensä pesemällä potilaan koko keho ennen leikkausta. HiBiScrub auttaa ehkäisemään leikkausalueen infektioita ja sairaalainfektioita . Suojaava vaikutus alkaa välittömästi ja kestää jopa 6 tuntia . HiBiScrub on hellävarainen iholle ja sisältää dermatologisesti testattuja ihoa pehmentäviä aineita .

hidden1hidden2

'Viitteet'

Ota yhteyttä
Mölnlycke Sulje

Terveydenhuollon ammattilainen

Tällä sivulla olevat tiedot on tarkoitettu ainoastaan terveydenhuollon ammattilaisille. Merkitsemällä rastin ruutuun vahvistatte, että olette terveydenhuollon ammattilainen.