Skip to Main Content

 

Uudenlaista haavanhoitoa

Mitä pidempään haava pysyy häiriintymättömänä, sitä todennäköisemmin se paranee ilman komplikaatioita.

Tutustu uusimpiin innovaatioihimme

 

Haavan häiriintymätön paraneminen

Haavan häiriintymätön paraneminen perustuu ajatukseen, että on tärkeää, että elimistö pystyy hoitamaan suurimman osan haavan paranemisprosessista itse, kun haavapohja on valmisteltu hyvin.  .

Flex-oval-shower.jpg
Exufiber-range-web.jpg
Old-man-with-flex.jpg


Vaihtoehtoinen tapa on vaihtaa sidokset usein – joskus jopa päivittäin – mikä ei ainoastaan keskeytä paranemisprosessia vaan lisää myös kontaminaatioriskiä  , ja voi aiheuttaa potilaalle tarpeetonta kipua ja traumoja verrattuna häiriöttömään paranemiseen. Vaikka häiriintymätön paraneminen ei sovi kaikille potilaille ja kaikentyyppisille haavoille, uskomme sen tarjoavan vahvan lähtökohdan nykyisten sidostenvaihtokäytäntöjen tarkoituksenmukaisuuden pohtimiselle.

Muutos voi olla vaikeaa, mutta autamme kaikissa vaiheissa. Tarjoamme tuotteet, koulutusta ja käytännön vinkkejä – mutta tarvitsemme asiantuntemustasi ja ymmärrystäsi muutosten aikaansaamiseksi ja laitoksesi haavanhoitokäytäntöjen uudistamiseksi.

Osallistu webinaariin, jossa Tod Brindle, Dot Weir ja Karen Edwards käsittelevät haavan häiriintymätöntä paranemista ja sidoksen paikalleen jättämisen vaikutuksia potilaaseen, haavaan, lääkäriin ja kustannuksiin.

Katso webinaari (on demand)

Pysyy paikallaan, mukautuu yksilöllisesti

Käytäntöjen muuttamiseen ja paranemisen tukemiseen tarvitaan sidos, joka pysyy paikallaan niin kauan kuin on tarpeen. Mepilex® Border Flex on suunniteltu pysymään paikallaan ja mukautumaan yksilöllisesti Flex-teknologian ansiosta. Lisäksi fiksu eritteen hallinta ylläpitää kosteaa paranemisympäristöä ja vähentää maseraation riskiä. Mepilex Border Flex -sidoksen pehmeä silikoninen Safetac®-kontaktipinta tekee sidosten vaihdosta hellävaraisempaa ja vähentää kipua ja ihovaurioita          .

Suunniteltu mukautumaan ja pysymään paikallaan: Flex Teknologian ansiosta Mepilex® Border Flex mukautuu yksilöllisesti potilaan kehon muotoihin ja liikkeisiin.  . Sidos vähentää ihoon kohdistuvaa painetta eivätkä sen reunat kiristä, mikä parantaa käyttömukavuutta ja pienentää irtoamisen riskiä  . Lisäksi se on vedenkestävä, joten potilaasi voivat käydä suihkussa  . 

Fiksu haavaeritteen hallinta: Antaa varmuutta sidoksen paikalleen jättämiseen pidemmäksi aikaa ja auttaa ylläpitämään ihanteellista paranemisympäristöä. 

Vähemmän kipua ja ihovaurioita: Kaikki Mepilex® Border Flex -sidokset on suunniteltu vähentämään sidoksen vaihtoon liittyviä vaurioita. Sen takaa pehmeä silikonipäällysteinen Safetac® -kontaktipintamme, joka vähentää kipua ja ihovaurioita sekä maseraation riskiä perinteisellä kiinnityksellä varustettuihin sidoksiin verrattuna      .

Lataa esite

Pyydä lisätietoja

Exufiber®-valikoima: siirtää haavaeritettä tehokkaasti**, irtoaa siististi

Runsaasti erittävien haavojen ja onkalohaavojen hoito voi olla haastavaa, ja ne voivat olla kivuliaita ja huolestuttavia potilaille. Hyvät paranemisen edellytykset ovat olennaisen tärkeitä. Tämä tarkoittaa kosteaa ympäristöä, jossa ei ole liikaa haavaeritettä. Puhdas haavapohja, jossa ei ole häiritseviä katteita tai jäämiä. Lisäksi biofilmiä ei saa muodostua uudelleen, sillä se voi estää paranemista. 

Uusi lähestymistapa kroonisten haavojen hoitoon

Exufiber®-valikoima tarjoaa uuden tavan vastata runsaasti erittävien haavojen ja onkalohaavojen hoidon haasteisiin. Uuden sukupolven Exufiber®-sidokset auttavat luomaan ihanteellisen paranemisympäristön ja vähentävät vuotojen riskiä, minkä ansiosta ne voidaan jättää paikalleen jopa seitsemäksi päiväksi*. Tämä edistää häiriintymätöntä paranemista ja voi lyhentää hoitoaikaa ja -kustannuksia.

Siirtää haavaeritettä: Exufiber®-sidokset siirtävät  haavaeritteen tehokkaasti haavapohjasta toissijaiseen sidokseen ja sitovat sen sisäänsä vähentäen nesteen kertymisen, vuotojen ja maseraation riskiä.    . Ne voidaan jättää paikalleen jopa seitsemäksi päiväksi*, mikä mahdollistaa häiriintymättömän paranemisen    .

Ylläpitää haavapohjan puhtautta: Haavaan jääneet jäämät ja lika voivat aiheuttaa vierasesinereaktion ja häiritä paranemista.  . Exufiber® -sidokset auttavat hajottamaan kuollutta kudosta edistämällä autolyyttistä haavan puhdistumista  . Ne pysyvät myös varmasti ehjinä sekä käytön että irrotuksen aikana      .

Ehkäisee biofilmin uudelleenmuodostumista: Lähes kaikissa kroonisissa, paranemattomissa haavoissa on biofilmiä, joka voi estää paranemisen  . Exufiber® Ag+ -sidoksen on osoitettu vähentävän biofilmin bakteereja ja estävän niiden uudelleenmuodostumista in vivo -kokeessa***    .

Lataa esite

Pyydä lisätietoja

*Exufiber® ja Exufiber® Ag+ -sidokset voidaan jättää paikalleen jopa seitsemäksi päiväksi haavan tilasta ja hoitokäytännöistä riippuen. Lisäksi Exufiber® voidaan jättää paikalleen enintään 14 päiväksi ihonottokohdissa.
** Exufiber® Ag+ -sidos, kun se altistetaan 0,6 ml/h:n virtausnopeudelle 40 mmHg:n paineella enintään seitsemän päivän ajan  
*** Osana kokonaisvaltaista biofilmin hallintatapaa kansainvälisten ohjeiden mukaisesti (esim. puhdistus ja uudelleenarviointi)  
hidden1hidden2
Lue lisää Mepilex Border Flex- ja Exufiber-sidoksista
hidden1hidden2
hidden1hidden2
Pyydä lisätietoja/näyteitä
hidden1hidden2

'Viitteet'