Leikkaussalituotteet

Tehosta varastonhallintaa toimitussuunnitelmalla

Tekijä: Mölnlycke Health Care, maaliskuuta 30 2015Julkaistu: Leikkaussalituotteet

Toimitussuunnitelma on Mölnlycke Health Caren tarjoama asiakasräätälöidyille pakkauksille suunnattu palvelu, jonka avulla voidaan hallinnoida tilauksia ja varastoa tehokkaasti. Toimitussuunnitelma rakennetaan yhdessä asiakkaan kanssa, ja siinä otetaan huomioon jokaisen asiakkaan yksilölliset tarpeet toimitusten suhteen. Toimitussuunnitelma tehostaa varastonhallintaa ja logistiikkaa sekä helpottaa tilausten tekemistä, sillä manuaalista tilausten syöttöä ei enää tarvita. 

Toimitussuunnitelmat ovat käytössä useissa sairaaloissa Suomessa. Lue seuraavassa asiakkaidemme kokemuksista toimitussuunnitelman käytöstä Satakunnan ja Seinäjoen keskussairaaloissa.

Satakunnan keskussairaalassa on ollut toimitussuunnitelma –palvelu käytössä jo usean vuoden ajan. Toimitussuunnitelmiin päädyttiin, jotta voitiin nopeuttaa ja samalla yksinkertaistaa räätälöityjen pakkausten tilaamista. Tilaushistorian pohjalta laaditun, etukäteen valmiiksi mietityn suunnitelman avulla pakkauksia ei tarvitse tilata erikseen joka viikko tai kuukausi.

Satakunnan keskussairaala näkee toimitussuunnitelman eduksi pakkausten saatavuuden ja toimitusvarmuuden, mitkä palvelua käytettäessä ovat olleet erinomaisia. Toimitussuunnitelman avulla vähenee manuaalisesti tilattavien tilausrivien määrä Mölnlycken tuotteista noin kymmenellä prosentilla. Satakunnan keskussairaalassa suositellaan toimitussuunnitelmien käyttöä kaikille toimenpideyksiköille, joilla on säännöllistä käyttöä räätälöidyille pakkauksille.

Seinäjoen keskussairaalassa toimitussuunnitelmat otettiin käyttöön noin kaksi vuotta sitten, ja ne on ollut helppo implementoida. "Etukäteen tehtävien toimitussuunnitelmien avulla takaamme, että räätälöityjä pakkauksia on aina varastossa ja lähetettävänä eri yksiköihin" toteaa materiaaliasiantuntija Tero Kotomäki.

Toimitussuunnitelman käyttöönotto on helppo toteuttaa. Käytännön työhön suunnitelman käyttö vaikuttaa Seinäjoella siten, että kerralla tehdään useampi tilaus. Tilauksia perutaan vain siinä tapauksessa, mikäli pakkausten kulutus on ollut ennakoitua vähäisempää. Toimitussuunnitelmien käyttöön ollaan Seinäjoella tyytyväisiä ja he suosittelevat niiden kokeilemista paikoille, joilla on selkeä kulutus, tarve tuotteelle ja halu varmistaa että tuotetta on aina saatavilla.

Toimitussuunnitelmat luovat varmuutta siitä että tuotetta on aina saatavilla, ja säännölliset tapaamiset oman aluepäällikön kanssa takaavat sen, että muutokset pakkausten toimituksiin voidaan hoitaa yhdessä ajan tasalle. 

Kummassakin sairaalassa ollaan asiakasräätälöityihin pakkauksiin yleensäkin tyytyväisiä; ne vähentävät paljon työtä leikkaussalissa. Seinäjoella ollaan erityisen tyytyväisiä siihen, että pakkausten muokkaaminen onnistuu sujuvasti esimerkiksi toimintatapojen muuttuessa.

Ota meihin yhteyttä niin suunnitellaan sinunkin sairaalaasi yksilöllisiä tarpeitasi vastaava toimitussuunnitelma tehostamaan varastonhallintaa ja logistiikkaa.

 

 

Jaa tämä