Haavanhoito

Exufiber®-uutuussidoksella erinomaisia hoitotuloksia 

Tekijä: Mölnlycke Health Care, syyskuuta 18 2015Julkaistu: Haavanhoito

Krooniset haavat vaativat usein haavanhoidon ammattilaisten pitkäjänteistä hoitoa, potilaan sitoutumista sekä kekseliäitä hoitoratkaisuja. Kolme kuukautta sitten Jokelalaisen 78-vuotiaan haavapotilaan hoitaja päätti kokeilla kroonistuneeseen laskimoperäiseen säärihaavaan Mölnlycke Health Caren uutta geeliytyvää Exufiber-sidosta.

Ennen Exufiberin käyttöä, kyseiseen haavaan oli noin vuoden ajan kokeiltu useita hoitomuotoja kuten muita geeliytyviä sidoksia, useita vaahtosidoksia, vaikuttavia aineita sisältäviä voiteita sekä viimeisimpänä Avance-alipaineimuhoitoa. Sopivaa ja tehokasta hoitomuotoa oli herkkäihoiselle potilaalle hankala löytää ja useiden kuukausien ajan haavan koko jopa suureni, hoidosta riippumatta. Haavan ja sidosvaihtojen aiheuttama kipu vaikutti merkittävästi potilaan elämänlaatuun sillä esimerkiksi nukkuminen oli mahdollista ainoastaan vahvojen kipulääkkeiden ansiosta. Unen häiriintyminen sekä päivittäisen elämän haasteet lisääntyivät haavan koon sekä erityksen lisääntyessä ja sidosvaihtovälien tihentyessä jokapäiväisiksi.

Huhtikuussa 2015 suoritettu Avance alipaineimuhoito sai viimein aikaan stimulaatiota haavapohjassa ja haavan paraneminen alkoi vuoden jälkeen edetä. Alipaineimuhoidon jälkeen päätettiin siirtyä jälleen passiivisten haavasidosten käyttöön noin kuukauden hoidon jälkeen, jolloin haavan paraneminen jälleen hidastui kunnes hoitokäytäntöön lisättiin uusi Exufiber-sidos.

Exufiber-sidoksen käyttö yhdessä imukykyisen haavatyynyn ja Tubifast putkisidoksen kanssa on edistänyt haavan paranemista selkeästi nopeammin kuin mikään haavan hoitoon aiemmin käytetty ratkaisu. Haavan koko on kahden kuukauden hoitojakson jälkeen pienentynyt noin 80% eikä suunniteltua ihonsiirrettä tarvitse toteuttaa.

Potilaalle mieluisinta Exufiber- sidoksessa on ollut se, että tuotteen avulla hän on pystynyt luopumaan täysin kipulääkityksestä, jota vielä vuosi sitten jouduttiin käyttämään haavakipuun ja erityisesti sidosvaihtoihin. Myös unen laatu sekä liikuntakyky ovat palautuneet normaaliksi ja esimerkiksi rollaattori on palautettu takaisin terveyskeskukseen, jossa tarvitsee pidentyneiden sidosvaihtovälien ansiosta vierailla enää kaksi kertaa viikossa.

Haavanhoitaja sen sijaan kiittelee uutta sidosta siitä, että haavan paraneminen on nopeutunut, sidoksen poisto helpottunut sekä haavan puhdistamiseen käytetty aika enemmän kuin puolittunut aikaisemmasta. Hoitajan arvion mukaan sidos soveltuisi erinomaisesti käytettäväksi myös muille erittäville haavoille.

Lue lisää Exufiber sidoksesta ja tilaa näyte täältä

Jaa tämä

Lisää samasta aiheesta

Kainsainvälinen Stop Painehaava -päivä

Tiesitkö että kansainvälistä painehaavojen ennaltaehkäisypäivää eli...

Uusi Avance App

Kaikille Apple ja Android laitteille ladattava ilmainen Avance App on nyt entistä käyttäjäystävällisempi...

Lue uusi Sidos-lehti

Olemme uudistaneet Sidos-lehtemme digitaaliseen muotoon, jotta sen lukeminen olisi mahdollista missä...

Löytyykö kotoasi Tonttu-tohelo?

Hellävaraiset Safetac-teknologian sidokset apteekeista!  Joulun aikaan...

Oulussa tehty suuri sädehoitotutkimus

95% sädehoidon läpikäyvistä potilaista kärsii ihovaurioista, jotka voivat...

Mepitel One Supersize

Suositusta Mepitel® One sidoksesta on vihdoin saatavilla suurempi koko. Mepitel One Supersize on...

Haavapäivät 2015

Mölnlycke Health Care osallistuu jälleen kerran Suomen Haavanhoitoyhditys ry:n järjestämään Valtakunnaliset...

Mepilex® XT

Tuttu Mepilex® tuoteperhe on saanut uuden lisäyksen! Lanseerasimme Valtakunnalliset Haavapäivät...

Paksun eritteen haasteet ja hallinta

Eritteiden hallinta on tärkeä osa haavanhoitoa. Eritteet kuuluvat normaaliin...

Webinaari Kansainvälisenä Stop Painehaavoille...

Sairaalassa syntyvät ongelmat, kuten painehaavat, ovat potilaille kalliita,...

WUWHS Consensus Document

WUWHS:in uusi Consensus Document on ilmestynyt. Se julkaistiin tämän vuoden WUWHS seminaarissa,...