Infektioiden hallinta

Sairaalainfektiot, leikkaushaavainfektiot ja terveydenhoitoon liittyvät infektiot – erot1

Julkaisija : Mölnlycke Health Care, syyskuuta 10 2013Julkaistu: Infektioiden hallinta

Sairaalainfektiot ja terveydenhoitoon liittyvät infektiot ovat termejä, joita käytetään vaihtoehtoisesti ja määritelmät ovat päällekkäisiä. 
 
Terveydenhoitopaikassa saadut infektiot ovat infektioita, joita potilaalle kehittyy vähintään 48 tuntia sairaalaan kirjaamisen jälkeen1.

Leikkaushaavainfektiot ovat infektioita, joita kehittyy 30 päivän kuluessa leikkauksen jälkeen tai yhden vuoden kuluessa, jos potilaalle asennettiin implantti, ja infektio vaikuttaa liittyvän leikkaukseen. Leikkauksen jälkeiset leikkaushaavainfektiot ovat yleisimpiä terveydenhoitoon liittyviä infektioita leikkauspotilailla.

Terveydenhoitoon liittyvät infektiot viittaavat infektioihin, jotka potilas saa joko akuuttihoidon (sairaala) tai ei-akuuttihoidon antamisen yhteydessä1. Terveydenhoitoon liittyvät infektiot viittaavat siis infektioihin, joita potilas saa sekä sairaalassa että avohoidossa, kuten hoitokodissa.

Viitteet

  1. European Centre for Disease Prevention and Control. Annual epidemiological report on the communicable diseases in Europe. 2008: Ch 2: Healthcare-associated infection
Jaa tämä