Henkilöstön ja potilaan turvallisuus

Asiakasräätälöidyt pakkaukset ja EU:n terävien instrumenttien direktiivi

Julkaisija : Mölnlycke Health Care, helmikuuta 9 2015Julkaistu: Henkilöstön ja potilaan turvallisuus

Varmista leikkaussalitiimisi ja potilaidesi korkein mahdollinen turvallisuus valitsemalla oikeat, EU:n terävien instrumenttien direktiivin mukaiset komponentit Mölnlycke®  asiakasräätälöityihin pakkauksiin.

Mölnlycke tarjoaa turvakomponentteja, joissa on sisäänrakennettu turvamekanismi sekä tuotteita, jotka tukevat turvallisempien käytäntöjen omaksumista ja lisäävät turvallisuutta sekä leikkaussalin henkilökunnalle että potilaille. 

Lue lisää EU:n terävien instrumenttien direktiivistä. 

Esimerkkejä komponenteista, joita voidaan laittaa sekä olemassa oleviin että uusiin asiakasräätälöityihin pakkauksiin

 

Neulat

Turvaneulojen ansiosta hylsytys ei enää ole keskustelunaihe. Turvaneuloja saa sekä Luer lock (L/L) että Luer slip (L/S) -ruiskuille sopivina. Yksi suosituimmista on BD Eclipse™ -neula. Helppo, yhdellä kädellä aktivoitavissa olevan turvaominaisuuden käyttöönotto vahvistuu klikkausäänellä, ja neulan kärkeen muodostuu turvallinen ja peruuttamaton suoja. 

Veitset

Veitset, joissa on sisäänvedettävä terä pienentävät huomattavasti loukkaantumisen riskiä veitsiä käsiteltäessä sekä niitä hävitettäessä. Veitsen terää ei tarvitse irroittaa, vain vetää se sisään ennen hävittämistä. Mölnlycken valikoimaan kuuluu eri kokoisia turvaveitsiä alan johtavilta valmistajilta.  

Terän irroittaja 

Mikäli käytät mieluummin monikäyttöistä veitsen kahvaa, tarvitset turvallisen tavan irroittaa terä. Terän irroittajan avulla voit irroittaa kaiken kokoisia teriä ja pitää kontaminoituneen terän näkyvillä leikkauksen jälkeistä tarvikkeiden laskentaa varten. 

Magneettinen instrumenttilevy

Kevyt magneettinen instrumenttilevy tarjoaa turvallisen hands-free-metodin metallisten instrumenttien käsittelyyn kuin myös turvallisen säilytyspaikan leikkauksen aikana. 

Ojennusastia instrumenteille

Mölnlycken valikoimista löytyy erilaisia ojennusastioita instrumenteille, joita tapaturmien välttämiseksi voidaan ojentaa instrumenttihoitajan ja kirurgin välillä ojennusastioiden välityksellä.

Veitsiteline

Veitsitelineessä voidaan säilyttää veistä turvallisessa asennossa tilapäisesti leikkauksen aikana nopean ja turvallisen käsittelyn varmistamiseksi. Veitsitelineen kova materiaali estää tapaturmien syntymistä sekä peitteiden ja instrumenttipöydän liinojen vaurioitumista. 

Neulankerääjä 

Mölnlycken valikoimista löytyy laaja tarjonta erilaisia neulankerääjiä, joista voit valita tarpeen mukaisen komponentin pakkaukseesi. Neulankerääjiä löytyy esim. magneettisena, vaahtomuovisena, terän irroittajalla tai läpinäkyvällä kannella tai näiden yhdistelminä. Neulat voidaan säilöä ja niihin on pääsy leikkauksen aikana.

Särmäjäteastia 

Pakkaukseen voidaan sisällyttää särmäjätteelle oma leikkauskohtainen särmäjäteastia. Sinun tarvitsee vain valita oikean kokoinen astia tarpeitanne varten. 

Savunpoisto 

Diatermialaitteiden käyttö kudosten leikkaamiseksi ja hemostaasin aikaansaamiseksi voivat aiheuttaa kirurgista savua. Jotta kirurgisen savun aiheuttamia vaaroja voitaisiin vähentää, savunpoistosta on tullut tehokas keino leikkaussalin ilmanlaadun parantamiseksi niin potilaille kuin henkilökunnallekin. Pakkauksiin voidaan sisällyttää savunpoisto-ominaisuuksiltaan erinomainen SafeAir™, kertakäyttöinen diatermiakynä jossa on täysin integroitu savunpoistofunktio. Se voidaan liittää myös muiden valmistajien savunpoistojärjestelmiin, kuten Erben, Valleylabin ja Megadynen laitteisiin.
 
Kirurginen savu ja aerosolit laparoskooppisten toimenpiteiden aikana pitäisi poistaa vatsaontelosta moninkertaisen aktiivihiilisuodatusfiltterin kautta. Mölnlycken valikoimasta löytyy kaasunpoistoletkuja, joissa filtteri voidaan yhdistää suoraan troakaariin ilman vuotoja.  

Time-out -liina

Ennen kuin toimenpide voi alkaa, leikkaussalin henkilökunnan tulee suorittaa monia kontrollirutiineja ja valmisteluja. Tämä varmistaa sen, että kaikki yksityiskohdat mitataan oikealla tavalla. 
 
Jotta kaikille leikkaussalin henkilökunnan jäsenille olisi selvää, milloin lopullinen varmistus on protokollan mukaisesti tehty, voidaan leikkauskohdalle tai instrumenttipöydän liinalle asettaa Time Out -liina. 

Dreenin kiinnitys

Mölnlycken valikoimista löytyy ainutlaatuinen tarjonta kiinnityssidoksia haava- ja thorax -dreeneille sekä epiduraali- ja CVK -katetreille, jolloin kiinnitykseen käytettävien ompeleiden tarve katoaa. Kun dreeni tai katetri kiinnitetään kunnolla paikoilleen, vähentyy sen liikkuminen ja tahattomat paikoiltaan siirtymiset. Läpinäkyvä hydrokolloidimateriaali antaa mahdollisuuden nähdä läpimenokohtaan ja suojaa kontaminaatiolta. 

Leikkauskäsineet 

Yllä esitettyjen pakkauksiin laitettavien komponenttien lisäksi Mölnlycke tarjoaa myös täyden valikoiman Biogel® -leikkauskäsineitä. Huomaamattomat reiät käsineissä altistavat niin lääketieteen ammattilaiset kuin potilaatkin riskille. Jopa 92 prosenttia käsineiden reikiintymisestä jää huomaamatta leikkauksen aikana.1 Kaksoiskäsineratkaisumme, Biogel indikaattorijärjestelmä, tekee reiät käsineissä näkyviksi ja tukee infektioriskin pienenemistä niin hoitohenkilökunnalle kuin potilaillekin. 
 

 

Viitteet

  1. Wigmore SJ & Rainey JB, ‘Use of Coloured Undergloves to Detect Glove Puncture.’ BSJ 1994: 81: 1480
Jaa tämä

BARRIER-leikkaustakin materiaaliopas
BARRIER-leikkaustakin materiaaliopas

Valikoimamme on suunniteltu tarjoamaan optimaalinen...

BARRIER leikkaustakin valintaopas
BARRIER leikkaustakin valintaopas

Leikkaustakit on suunniteltu suojaamaan potilaita ja...

Toimitko EU:n terävien instrumenttien...
Toimitko EU:n terävien instrumenttien direktiivin mukaisesti?

EU-direktiivi terävien instrumenttien aiheuttamien...

Tapaustutkimus kertakäyttöisistä työvaatteista:...
Tapaustutkimus kertakäyttöisistä työvaatteista: Inselspital Hospital

Sairaalan johto päätti tutkia syitä kertakäyttöisten...

Mitä vaikutuksia veriteitse tarttuvilla...
Mitä vaikutuksia veriteitse tarttuvilla tartunnanaiheuttajilla on?

Jane Aston jakaa kokemuksensa terävien instrumenttien...

Neulansilmä raportti
Neulansilmä raportti

“Eye of the Needle” -raportti on raportti terveydenhuollon työntekijöiden...

Keinoja neulanpistotapaturmien ehkäisemiseksi
Keinoja neulanpistotapaturmien ehkäisemiseksi

Hyvät kädet lehden numerossa nr. 2, 2008, kerrotaan...

Pitäisikö työpukuja pestä vai heittää...
Pitäisikö työpukuja pestä vai heittää pois?

Karin Ganlöv kirjoitti blogissamme työpuista - pitäisikö...

Kaksoiskäsineet parempaan suojaukseen
Kaksoiskäsineet parempaan suojaukseen

Kaksoiskäsineiden käytön on osoitettu pienentävän veriteitse...

Totuttaudu suojautumaan uudella tavalla
Totuttaudu suojautumaan uudella tavalla

Yhä useampien kirurgien ja heidän henkilökuntansa on...